|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
1 liter lingon, ca 600 g. Rensa och skölj lingonen och lägg dom i en gryta. Häll på vatten och honung. Låt alltsammans koka upp och sedan koka på svag värme utan lock, ca 10 min. Skala under tiden päronen, men låt skaften vara kvar. Skrapa skaften med en kniv och skär ett kryss vid blomfästet. Lägg päronen i grytan och låt dom koka med lingonen tills päronen känns mjuka, ca 30 min. Skumma väl. Lägg lingonpäronen i väl rengjorda, varma burkar och häll över spadet. Sätt på lock och låt dom svalna. Förvaras svalt och mörkt.
Enklare variant, Inlagda päron halvor. Häll av spadet från päronen. Lägg päronen tillsammans med de rårörda lingonen i en burk med lock. Låt stå över natten, vänd
runt päronen några gånger. Copyright 1996-1999 by Namo Interactive Inc. |