Kokbok

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 


 Äppelfläsk

Receptet är avsett för 4 personer

400 g färskt eller rimmat fläsk i skivor.
1 tsk smör.
2 gula lökar.
2-3 äpplen.
1 msk fläskflott eller smör.
1 krm vit eller svart peppar.
2-3 hela kryddnejlikor.

Skala och skiva löken. Kärna ur äpplena och skär dom i skivor.

Stek fläsket på medelvärme. Vänd 2-3 gånger, ju längre stektid, desto knaprigare fläsk.

Stek lök och äppelskivorna i fettet på ganska svag värme tills de har fått färg och blivit mjuka.

Varva lök och äppelskivor med fläsket i stekpannan och låt allt bli genomvarmt.

Krydda med peppar och kryddnejlikor.

Servera med nygräddat bröd.

 Copyright 1996-1999 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.

Namo WebEditor 3.0