www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

Holsteinerschnitzel

Ingredienser för 2 personer

Potatis, ca 12 - 14 st medelstora
Kalvinnanlår, 2 stora eller 4 små
Olivolja
Salt, svartpeppar
Vetemjöl
Ägg, 2 st
Kapris
Ansjovis

Tillagning

Skala potatisen och skär dem i klyftor. Hetta upp ca 2 - 2,5 dl olivolja i en stekpanna med hög kant och lägg i potatisklyftorna. Rör om och vänd på klyftorna då och då så att alla friteras ungefär lika mycket. Friteringen tar ca 40 min.

Pannera kalvinnanlåren i en dubbelpanad - vänd först i vetemjöl med finmald svartpeppar och salt, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Låt dem ligga ca 5 min på hushållspapper så att pannaden sväller. Hetta upp en stekpanna och lägg i rikligt med smör. Stek upp snitzlarna i en het panna ca 2-3 min på vardera sidan tills de är gyllenbruna.

Stek därefter upp 2 ägg.

Servera snitzlarna med äggen på och garnerade med anjovis och kapris. Salta den friterade klyftpotatisen med mald havssalt.

Till detta dricks gärna en ljus öl.